Vrijwilliger worden

Ook ouders kunnen vrijwillger worden!

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

Welke delen zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers?

Er zijn momenteel vier vacatures:

• Verenigingsvoorzitter
    • Groepsbegeleider
    • Fondsenwerver
    • (Bege)leiding bij een van de zes speltakken

Overigens, heb je interesse en staat hierboven geen 'vacature', neem dan gewoon contact op: we kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken!

Vrijwilliger bij Scouting Hank: geschikt voor iedereen!

Om binnen Scouting als vrijwilliger te kunnen werken heb je geen bijzondere kwaliteiten nodig. Het is wel belangrijk dat je enthousiast bent over het leidinggeven aan onze jeugdleden, of juist het ondersteunen van leidinggevenden. Er zijn jeugdleden in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. In iedere leeftijdsgroep worden andere activiteiten ondernomen, van knutselen en sprookjes sfeer in de jongste groepen tot speurtochten, abseilen en buitenlandse kampen bij de oudste jeugdleden. Iedere vrijwilliger vindt daar wel een uitdaging in.

Een van de pijlers die als uitgangspunt dient bij de activiteiten van Scouting is de onderlinge teamgeest en het gevoel "je staat er nooit alleen voor". Je zult als vrijwilliger zeker vele nieuwe vrienden maken op Scouting!

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de dolfijnen, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 1,5 of 4 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur.